Епитропов и Шумков над личните си времена

 

Двамата ни брусисти плуваха над личните си времена на втората си дисциплина на европейското първенство за мъже и жени в Глазгоу (Шотландия).

Държавният шампион на 200 м бруст Любомир Епитропов записа по-предно класиране, финиширайки 27-и с 2:14,20 мин. Личното време на състезателя на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) е 2:13,76 мин.

С него 19-годишният дебютант през май покри норматив за европейското първенство в Глазгоу.  Плува от нулевия коридор в трета серия.

Опитният Лъчезар Шумков също плува над личния си резултат, финиширайки на 31-о място за 2:17,22 мин.

Възпитаникът на Димитър Виденов и състезател на столичния Спринт се състезава в първата от общо четирите серии и стана втори.

Резултати на 200 м бруст мъже, серии ТУК

На двамата българи предстои още една дисциплина – 50 м бруст, на която 26-годишният Шумков е национален рекордьор и в момента се чувства най-добре именно в най-късия спринт.

Иначе полуфиналът на 200 м бруст затвори полякът Бартоломей Полрогуски с 2:12,69 мин.

Най-бърз в пресявките е руснакът Антон Чупков – 2:07,70 мин.

Всички резултати ТУК

Довечера българските приятели на плуването ще следят с повишен интерес битките в комплекса „Толкрос“ заради участието на Антъни Иванов във финала на 200 м бътерфлай.

 

Стартът ще бъде даден в 20:45 ч. наше време.


Гледайте Антъни по БНТ
HD ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар