Епитропов спечели битката на брусистите ни в Корея

 

Любомир Епитропов спечели битката на 100 м с другия ни участник на бруста на световното първенство първенство по плуване в Южна Корея – Лъчезар Шумков, в най-интригуващата дисциплина от втория състезателен ден на държавния  шампионат, провеждащ се на столичния басейн „Диана“.

Състезателят на Вихрен (Сандански) триумфира с 1:01,91 мин.

Шампионът на 50 м бруст от вчера Лъчезар Шумков (Спринт, София) остана втори с 1:03,31 мин.

За световното първенство в Корея Епитропов има покрит норматив на 200 м бруст, Шумков на 50 м. Генералният мениджър на националните отбори Кристиян Минковски заяви, че на място ще се решава, кой ще плува стотака.

Иначе тройката на „Диана“ на 100 м бруст затвори руският ас на бургаския Бриз Дмитрий Горбунов, който стъпи на подиума след титлата си на 100 м гръб, с 1:04,32 мин.

Йордан Янчев от другия отбор от Сандански вече има три титли и общо четири медала, след като първо триумфира на 400 м св. стил, после и с квартета на ПК Сандански на 4 по 100 м св. стил.

Националният рекордьор финишира първи за 3:51,54 мин.

Щафетата, допълнена от Радостин Кръстев, Атанас Аврамов и Августин Милев се позлати с 3:32,80 мин. 

Вечерта на плувните отбори от Сандански продължи с очаквана титла на най-добрия ни състезател Антъни Иванов (Вихрен), който на 100 м бътерфлай фиксира 53,41 сек.

Националният рекордьор на 200 м гръб за юноши старша възраст и за мъже Калоян Левтеров (Славия) спечели титлата с 2:00,72 мин., доближавайки се до върховото си постижение.

При жените Габриела Георгиева и Диана Петкова взеха очаквани титли.  

 

Георгиева (Ламини ЛВ, София) грабна второто си злато с 29,80 сек.

Лидерката на пловдивския Спринт Петкова триумфира в коронната си дисциплина 50 м св. стил с 25,98 сек.


Резултатите ТУК


Прогресия в резултатите на всички плувци ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар