Европейското по плуване в Рим започва с рекорд

 

Рекордните 48 нации (от общо 52) ще участват в плувните надпревари на европейското първенство за юноши и девойки в Рим, което ще се състои от 6 до 11 юли.

 

Сайтът на ЛЕН (Европейската лига в сините спортове) подчертава, че има завишен интерес, след като заради пандемията с коронавирус, форумът бе пренасрочен с година завишен.

Българското плуване е пряко потърпевшо, защото в съответните възрасти имахме по-големи шансове за отличия, финали и щафети и нещо по-значимо.

 

Плувците в Рим от Европа ще са 566.

 

Домакини ще са емблематичният комплекс „Форо Италико“, приел планетарния шампионат за мъже и жени през 2009 година, на който паднаха куп рекорди – за последно с високотехнологични бански костюми, и „Сете Коли“.

Вечния град вече е бил домакин на юношески континентален шампионат – през 1987 г.

Тогава взехме пълен комплект медали, а Михаил Савов – с два, стана шампион.

 

В последните 8 първенства – от 2012 година, Русия оглавява класирането по нации.

Очаква се първенството в Рим да бъде силно за европейците, след като насроченият за август световен шампионат бе отменен за догодина.

 

Резултати и стартови заявки ТУК
 

Програмата и картината ТУК

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар