ФИНА опря до австралийците за новата си верига за $4 млн.

 

Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) прави всичко възможно да склони австралийките звезди за участие в новосформирания от нея формат – Шампионските серии.

Веригата, която е от три турнира, с общ награден фонд 4 млн. долара и е само за поканени олимпийски, планетарни, европейски шампиони и медалисти и рекордьори, първоначално бе отказана от представителите на Зеления континент.

Причината е, че програмата на Шампионските серии на ФИНА се покриват почти изцяло с важните състезания на Австралия – националното първенство през април и олимпийски квалификации.

Трите турнира от веригата ще са в Гуанджоу (Китай) – от 27 до 28 април, Будапеща (11-12 май) и Индианаполис (31 май-1 юни).

От ФИНА се обърнаха официално с молба към двойната световна шампионка от Казан 2015 и многократна олимпийска медалистка Бронте Кембъл да се включи.

Участието на сестра й Кейт е под крайно съмниние.

Третата звезда на австралийското женско плуване в момента – Меди Гроувс категорично заяви, че няма да подкрепи Световните серии на ФИНА, които са отговорът на богаташите да направят собствена комерсиална верига с внушителен награден фонд от 10 млн. евро. – Международната плувна лига.

Централата ще поеме пътните и хотелските разноски на състезателите за турнирите.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар