Френски плувен ас окачи банските 6 месеца преди Токио

 

Шест месеца преди евентуалното си трето участие на олимпийски игри Джереми Стравиус – един от асовете на френското плуване, прекрати спортната си кариера.

Четирикратният световен шампион, 20 пъти на Европа (на двата басейна) и еталон в гърба е само на 31 години и теоретично можеше да се състезава още.

Напоследък обаче се представя твърде посредствено и явно е преценил, че няма шанс да се бори за олимпийска квота за Токио, следователно и да продължава.

На силния турнир в Люксембург Стравиусс остана едва 25-и в сериите на 100 м св. стил, а в гърба записа 5- и 6-о място.

https://www.youtube.com/watch?v=nhOZChb7Vy0


„Когато излязох от водата, знаех, че това ми е последното състезание. Достигнах края на пътя изпитвам облекчение от взетото решение. Не беше лесно, но съм сигурен, че постъпвам правилно“, обясни Стравиус.

Френският шампионат на 14-19 април е олимпийска квалификация, но на силната му дисциплина 100 м гръб, той в момента е едва шести.

https://www.youtube.com/watch?v=1PEQhQYcmBw&fulldesсription=1&client=mv-google&hl=en&gl=US&app=desktop

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар