Габриела Георгиева 11-а в Европа

 

Габриела Георгиева направи най-доброто плуване в кариерата си досега и второто в българската класация на европейското първенство в Глазгоу, след като стана 11-а на 200 м гръб.

При дебюта си на континентален шампионат на голям басейн остана на три места от финала с 2:13,19 мин.

Плуването на състезателката на Кристиян Минковски и столичния Дамини ЛВ беше малко над сутрешното й, но отново под личния резултат.

В пресявките Георгиева регистрира 2:13,11 мин.и влезе с осмо време на полуфинал.

Най-доброто класиране на българските плувци в „Толкрос“ е осмото място на Антъни Иванов на 200 м бътерфлай.

„И сутринта и следобеда плувах под личното си постижение на 200 м гръб. Направих полуфинал и в крайна сметка се класирах на 11-о място в Европа. Треньорът ми Кристиян Минковски ми каза да се забавлявам на полуфинала, но това нямаше как да се случи. Все пак адреналинът голям. В шок съм от класирането си. Това е голям успех за мен“, коментира Георгиева пред БНТ HD непосредствено след последното си плуване на шампионата.

То бе последно и за българските плувци в басейна „Толкрос“.

 

Габриела Георгиева в миксзоната за даване на интервюта. Снимка: Радина Жекова, пратеник на БНТ в Глазгоу

Финалът затвори испанката с континентално име Африка Заморано – 2:11,69 мин. Най-бърза бе италианката Маргерита Панциера (на долната снимка) – 2:07,27 мин.

Състезаващата се за Турция национална рекордьорка Екатерина Аврамова се представи под възможностите си и с 2:14,13 мин. и остана 14-а.

Резултатите от полуфиналите на 200 м гръб жени ТУК
 

Пореден финал записа състезаващият се за Гърция Кристиян Голомеев.

Влезе с четвърто време в голямата осмица на 50 м св. стил – 21,52 сек.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар