Габриела Георгиева: Гоня олимпиада, но не само за участие

 

Държавната шампионка в гърба Габриела Георгиева е единствената ни представителка от плувците на световното първенство в Будапеща. Нервността около дебюта й на този форум попречи да реализира труда си на 100 м гръб. Взела си е поуките.
Нежното оръжие на ЦСКА сподели пред BGswim.com каква е амбицията и за шампионата и в дългосрочен план.

– Габи, напрежението ли беше причината да дадеш по-слабо от личното си постижение на 100 м гръб?

 

– Чувствам се много добре подготвена и очакванията ми за 100 м гръб бяха големи. Бях много нервна още от предишния ден. Вероятно очакванията ми и нервността ми позволиха на странични фактори да ми повлияят на представянето на 100 м гръб. Не съм доволна, меко казано. Оставям 100 м гръб в миналото. Взех си поука и се надявам да не допускам подобни грешки втори път. Очаквам на другите стартове да се представя на ниво без право на грешки.

 

 – Какви цели и постави за световното първенство?

– Да реализирам максимума си на моментните възможности в трите дисциплини.

 


– Откакто започна да печелиш държавните титли в гърба, участието на световно на голям басейн е твоя цел. Сега когато я постигна, какво означава за теб тази изпълнена цел?

– От детските ми години с целех в печеленето на медали. След това дойде и апетитът за титлите на републиканските първенства. С всяка изминала година целите ми ставаха по-високи.

 

От участието на балкански игри и печеленето на медали от този формат, до покриване на нормативи и участване на европейско първенство. Световното бе следващата стъпка към постигането на най-високата ми цел.

 

Дългосрочната ти цел е участие на олимпийски игри. Какви жертви изобщо би направила?

– Това е най-високата ми цел, разбира се, но не просто, за да запиша участие, а да се представя отлично.

 

Върху кои елементи смяташ, че имаш резерви – старт, подводно, по-добра функционалност?

– Според треньорите ми – Олга Иванова и Кристиян Минковски, имам резерви в отделните компоненти. А това ме кара да бъда още по-концентрирана и мотивирана да продължавам да се усъвършенствам.

 

 

Към треньора ми Олга Иванова искам да изкажа благодарности, че винаги е стояла и стои зад гърба ми и ме подкрепя. Заедно с нея и г-н Минковски, при когото от няколко месеца провеждам подготовката, се чувствам уверена и спокойна в този тандем.

Често катериш върхове и планини, какво ти дава досегът с тях?

– Обожавам природата, заради нейната красота, действа ми успокояващо. Чистия въздух. Тишината. Другите хора с които в планината няма как да не си кажеш „Добър ден“ и да не ти се усмихнат.

Това по улиците на София никога няма да се случи, най-много да те помислят за луд и да ти се изсмеят.

 

Василен Димитров, пратеник на BGswim.com в Будапеща

 


 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар