Ганчо Петров е нахъсан като младок и след 50 г. като треньор

 

Ганчо Петров – емблематична фигура и стожер на плуването в Стара Загора, празнува на 18 май своя 71-и рожден ден.

 

Старши треньорът и президент на Берое остава близо до любимия си спорт, споделяйки за BGswim.com, че докато е жив и здрав ще продължава да търси таланти, да изгражда шампиони.  

С нестихващо любопитство към новите тенденции в своето призвание, Ганчо Петров е от последните ярки представители на  старата школа, мост между няколко поколения, чийто опит и знания трябва да бъдат използвани максимално.

Винаги е готов да помогне, както на колегите, така и на всички състезатели на най-стария и успешен клуб на града на липите.

 

Специалистът започва спортната си кариера като състезател по плуване 7-годишен. След безбройните си шампионски титли е приет като студент във ВИФ (сега НСА). Тогава подхваща и треньорска си дейност в ЦСКА.

Веднага след дипломирането си Петров се завръща в родния си град и е сред основателите на плувната секция на Берое, продължавайки треньорската си дейност.

 

Натрупал е повече от половин век треньорска дейност, като старши. Работил е с най-големите специалисти на немското и руско плуване и е посрещал хиляди деца в родния си дом и град, които сега се прославят по цял света.

 

 

Сред десетките му изявени възпитаници е и дъщеря му Петя Петрова – многократна държавна шампионка и националка, плувала единствено за Берое у нас, а в момента реализирала се в Канада.

BGswim.com и Асоциацията на българските плувци честити рождения ден на Ганчо Петров, пожелавайки му здраве, семейно щастие и още шампиони!

 


–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар