Голомеев с медали от Шампионските плувни серии в Китай

 

Състезаващият се за Гърция Кристиян Голомеев извоюва второ сребро в тазгодишното издание на Шампионските плувни серии на международната федерация (ФИНА).

Успехът дойде отново на 50 м св. стил и отново в Китай – в Пекин, където се състоя вторият кръг на второто издание на новосъздадения формат на централата, която се опитва с него да даде отпор на натрупващата все повече популярност комерсиална Международна плувна лига.

Голомеев направи слизане под 22 секунди, плувайки за 21,86 сек.  

Победи американските звезди Майкъл Андрю и Антъни Ървин.

Финалите са само от по четирима – поканени от ФИНА.

Преди това Голомеев стана втори в Шенжен, също след руската ракета Владимир Морозов, който в Пекин триумфира с 21.55 секунди и взе и стотака (48,32).

В екип с рускинята Анастасия Фесикова (гръб), бразилеца Фелипе Лима (бруст) и унгарската звезда Катинка Хошу (бътерфлай) в китайската столица Кристиян извоюва бронз на смесената микс щафета 4 по 100 м.
 
Състезанието бе доминирано очаквано от китайски и японски състезатели, а сред плуванията във фокус бе и това на скандалния Сун Ян, който записа поредна победа на 400 м св. стил с 3:44,98 мин.

Резултатите ТУК

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар