Голомеев защитава титла в САЩ

 

Кристиян Голомеев ще защитава титлата си в престижен плувен турнир с преки елиминации в САЩ.

Състезаващият се за Гърция топспринтьор е сред седмината от осемте участници, чийто имена бяха обявени за надпреварата TYR Derby Pro, която ще се състои на 28 април в Университета на Луисвил.

Миналата година Голомеев, който е син на дългогодишния ни рекордьор в бързия кроул – Цветан Голомеев, триумфира на 50-десетака с 22,03. Състезанието е на голям басейн.

Третото издание на турнира е в преки елиминации и в първия кръг осмината плуват за определяне на четворката и така до финалната двойка.

Сред другите големи имена са световният вицешампион на 50 м св. стил от Будапеща през 2017 г. Бруно Фратус.

Бразилецът е бъдещ съотборник на Антъни Иванов в Университета Олбърн в Алабама.

В списъка е и новата плувна звезда на САЩ Майкъл Андрю – световен юношески рекордьор, както и азиатският рекордьор Шинри Шиоура (Япония).

При жените засега са обявени само три от осемте плувкини.

Това са двукратната олимпийка Лиа Нийл, шестата най-бърза в историята на петдесетака Кира Тоуасйнт и специалистката в бътерфлая Келси Уорел.

Миналата година шампионка стана Раноми Кромовиджоджо (Холандия) с 24,58.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар