Грипна ваканция и в София

 

Грипна епидемия се обявява на територията на София-град от събота (27 януари), съобщиха от здравното министерство.

От Столичната регионална здравна инспекция е издадено предписание на Регионалното управление по образованието София-град да се преустановят учебните занятия от 29 януари, понеделник, до края на учебната седмица – 2 февруари. 

Ограничава се провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците.

 

Преустановява се учебната дейност и в няколко общини в област Хасково.

От Регионална здарвна инспекция – Хасково е издадено предписание за преустановяване на учебната дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово от 29 януари до 31 януари включително.

В Ямболско учебните занятия се преустановяват до следващата сряда включително, а в Габрово до понеделник.  

Вчера епидемия беше обявена и в София-област, преди това и в областите Бургас, Стара Загора, Видин, както и в общините Дупница и Бобов дол, Трявна, Дряново.

Грипната епидемия в Перник и Пазарджик вече е отменена.

 

Източник: BTV

София в грипна епидемия! Тя се въвежда от утре, 27 януари, на територията на столица със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в София.

Както и в другите градове се ограничават провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците.

С грипната епидемия се въвежда и грипна ваканция в училищата в София.

Регионалната здравна инспекция е предписала на Регионалното управление по образованието София-град да се преустановят учебните занятия от 29 януари, понеделник, до края на учебната седмица – 2 февруари.

От здравното министерство съобщиха и че РЗИ-Хасково е издало предписание за преустановяване на учебната дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово от 29.01.2018 г. до 31.01.2018 г., включително.

Преди два дни грипна епидемия и грипна ваканция бе обявена в цялата Софийска област и в Област Бургас.

Вчера директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) Тодор Кантарджиев съобщи, че през първата седмица на годината в страната е имало 40 хиляди болни, втората седмица 100 хиляди, а сега са 139 хиляди.

Той даде пример с ранната грипна ваканция в Пeрник, която е дала ефект и тази седмица спада броят на заболелите.

Експертът обясни, че в момента доминира грип Б, който засяга много децата и дава усложнения.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obrazovanie/2018/01/26/gripna-epidemiia-i-v-sofiia-uchilishtata-zatvariat-za-sedmica.366233

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар