Грижа за кожата след плуване в басейна

 

Хората-амфибии не могат да издържат дълго време без вода. Тя е също толкова жизнено необходима за тях колкото въздухът на сушата. Зимните месеци обаче са доста неблагоприятен период за почитателите на водните процедури. Невъзможността да се къпем в морето продължава кажи-речи половин година. Добрата новина е, че басейните предлагат спасителен вариант за отдадените на плуването.

 

Плуването също като любовта освобождава хормона на щастието, развива хармонично тялото, балансира и успокоява диалозите на душата.

 

Ако сте почитатели на плувния басейн, трябва да имате предвид как да се грижите за кожата си, особено след контакт с водата, в чийто състав има хлор, бром, активен кислород и други видове концентрирани течности или субстанции за дезинфекция.

 

Неслучайно очилата за плуване са важен аксесоар от детска възраст в екипировката на редовните плувци. Плуващите на закрито отлично знаят, че при продължителен престой във водата трябва да пазят очите си от химикалите в нея.

 

Банският костюм обаче едва ли ще опази нежната кожа на тялото от дезинфектантите в басейновата вода, чиято функция е да предотвратяват развитието на гъбички, бактерии и помътняване на водата.

 

 

Отмиването на полепналата по тялото и косата вода след плуване трябва да се осъществява незабавно с качествени душ гелове и шампоани на реномирани марки и производители с традиции, чиито продукти за лична грижа можете да откриете тук: https://makeup.bg/brand/31901/ 

 

Ако ползвате гъба за душ, след приключването на почистващата процедура я изплакнете добре и я окачете на проветриво място. Не позволявайте да стои часове наред влажна и мокра. Така ще я ползвате дълго, а бактериите и плесените няма да намерят почва за развитие.

 

Голям брой плуващи поддържат телата си гладки, отстранявайки окосмяването с различни методи и средства. Не е желателно плуването в басейна веднага след епилация, третиране с депилатоарен крем или бръснене. В случай на раздразнение или порязване от бръснача, първо дезинфекцирайте мястото и после нанесете балсам за след бръснене. Лосионът ще тонизира и запечата порите, а балсамът ще омекоти нежната кожа, ще я направи копринена и блестяща. Активните съставки на продукта ще предпазят кожата от всякакви раздразнения, ще я омекотят като намалят зачервяванията и премахнат неразположението. Епидермисът ще бъде защитен, а възстановяването му – ускорено.

 

 

 

След плуване в басейна нанасянето на овлажняващо мляко за тяло или омекотяващ крем ще направи лицето меко и хидратирано за много часове. Русалките, които не могат да се лишат дори в басейна от разкрасителния водоустойчив грим, могат да разчитат на мицеларна вода за неговото бързо, лесно и щадящо кожата отстраняване. Малките мицели в продукта като магнит ще погълнат излишния себум или течен грим отвътре навън. Не е необходимо търкане на лицето, едно внимателно обтриване с напоения тампон ще изсмуче замърсяванията. Ще неутрализира свободните радикали, отговорни за стареенето на клетките.

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар