Хошу е първото голямо име за Шампионските серии ФИНА

 

Катинка Хошу е голямото име сред първите обявени десет звезди, които ще вземат участие във второто издание на Шампионските серии на Международната федерация по плувни спортове (ФИНА).

Миналата година желязната унгарка завърши втора в генералното класиране, прибирайки 123 хиляди долара.

Победителката Сара Сьостром още не е потвърдила дали ще участва.

Шведската фурия заработи общо 148 хиляди долара от трите кръга, а в края на годината взе и големите пари от комерсиалната верига Международна плувна лига.

Сред другите изявени имена са още олимпийските шампиони Мат Гривърс (САЩ) и Дмитрий Баландин (Казахстан), както и Алиа Аткинсън (Ямайка).

Интересното е, че Хошу и американецът Мйкъл Андрюс (САЩ) са двама от тримата състезатели (третият е Адам Пийти), кото съдят ФИНА за опита да спре плувците от участие в Международната лига.

В шампионските серии участват само поканени от централа, по четирима в дисциплина, оформящи суперфинал.

Звездите са актуалният олимпийски и световен първенец (както и медалистите), настоящият световен рекордьор и лидерът в световната ранглиста и победители за Световната купа.

Първият прибира 10 000 долара, вторият 8000, третият 6000, а четвъртият 5000.

Шампионите при щафетите си поделят 16 000.

За световен рекорд се дават 20 хиляди.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар