Хошу с първи старт от 6 месеца

 

Звездата на унгарското плуване Катинка Хошу най-сетне ще направи първия си старт след половин година.

Тройната олимпийска шампионка и петкратна носителка на Световната купа ще се състезава в силния турнир Спидо Гран челъндж в Ървайн, щата Калифорния този уикенд.

Последният старт на Хошу бе през декември миналата година в Лозана (Швейцария) – седмица след като спечели шест титли от европейското първенство на малък  басейн в Дания.

За половингодишния си период отсъствие от състезания суперзвездата се бе разделила със съпруга си и треньор Шейн Тюсъп и обмисляше какво ще се случи с нейната кариера.

Впоследствие двамата загладиха отношенията си, събраха се като екип, но не стана ясно дали в личен план са стоплили връзката си.

В Ървайн този уикенд Хошу е заявена само за 6 дисциплини в тридневния турнир, почти на половина от традиционната й програма за такъв тип състезания.

Ще плува 200, 400 м съчетано, 100 и 200 м гръб и нетипичните за нея 50 и 100 м св. стил.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар