Хошу, Сьостром и Льо Кло обсъдиха евентуалната отмяна на олимпиадата

 

Три от звездите на световното плуване – Сара Сьостром, Катинка Хошу и Чад льо Кло, коментираха засилващите се слухове, че олимпийските игри в Токио са в риск да бъдат отменени, заради нарастващите случаи на заразени с коронавирус.

 

„За спортистите най-доброто решение е да се концентрират върху подготовката си. Следя новините, настройвам ума, че може и да няма олимпийски игри, но нагласата ми е да не го мисля, докато не се случи“, сподели Хошу, която сама си е треньор.

 

Желязната лейди от Унгария бе поканена да се присъедини към лагера на Енерджи Стандарт в Италия.

 

„Дори не мога да си представя, че игрите може да бъдат отменени. Това ще бъде истински кошмар за спортистите. Та това е нашият живот, да се подготвяме за най-голямото събитие в плуването“, допълни Хошу.

 

Във вторник плувният олимпиец и член на МОК от страна на Канада – Дик Паунд, алармира, че ако бумът на коронавирусът не бъде овладян, отмяната на олимпийските игри е по-вероятно от отлагането им.

 

 

Именно заради случаите на заразени на Ботуша супертурнирът „Милано Трофи“ бе отменен, а за него бе заявена шведската фурия Сьостром.

 

„Хората пътуват толкова много, това число и аз. Ето защо вирусът се разпространява. Надявам се скоро да бъде овладян“, обясни плувкиня №1 в света за миналата година.

 

Южноафриканският ас Чад  льо Клод заяви, че спортистите просто трябва да бъдат по-предпазливи.

 

По-малко да се ръкуват или прегръщат.

 

„Естествено, че не искам игрите да не бъдат отложени, но ако това стане, просто ще тренираме допълнително 6 месеца или година. Моят подход не е само за Токио, а и след него“, обясни Льо Кло.

Треньорът на Енерджи Стандарт Джеймс Гибсън гледа философски на ситуацията и до дни ще реши дали подготовката на състезателите му ще продължи в Турция.

 

„Имаме стратегия как да се справим със ситуацията. Плувците са наясно какво се случва, но в крайна сметка трябва да продължат да тренират на високи обороти. Така и трябва да бъде, ако ще стават олимпийски шампиони“, заяви Гибсън.

До сряда вечерта, според coronatracker.com, са били регистрирани 82 хиляди случая на заразени с коронавирус (включително 453 в Италия).

 

Починалите са 2800.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар