И Аврамчев подаде оставка като шеф на плуването

Георги Аврамчев подаде оставка като председател на Българска федерация плувни спортове и член на Управителния съвет.

Направи го докато се опитваше да убеди Таня Богомилова да промени решението си, която не желае да изпълнява повече длъжността генерален секретар на БФПС.

Декларира го пред Управителния съвет в края на миналата година.

Така на редовно годишно отчетно и изборно Общо събрание, което ще се състои в София на 3 април, ще има гласуване освен за генерален секретар и за председател на федерацията.

 

Аврамчев мотивира решението си с редица причини, породени от серията заведени съдебни дела срещу БФПС от Борис Божилов и столичния клуб „Омега’01“.

Последното, което е за оспорване на легитимността на Общото събрание от 26 април 2016 г. за избор на председател, генерален секретар и Управителен съвет, накарало Аврамчев да си подаде оставката.

„Реших да подам оставка, за да се освободи напрежението, натрупало се от съдебните дела, течащи в продължение на години, съпътстващите ги проверки, несъстоятелните писания на г-н Божилов в социалните мрежи и деструктивни прояви. Дискредитират БФПС, а това в крайна сметка вреди на цялото българско плувне. Дискредитира и единствения ни олимпийски шампион в плувните спортове – Таня Богомилова, която 17 години отдаваше всеотдайно силите си като мениджър и администратор, реших да подам оставка“, коментира Аврамчев пред BGswim.com.

В същото време стана ясно, че столичните клубове Дамини ЛВ и Олимпия издигат кандидатура на Аврамчев за Общото събрание на 3 април.

 

Според приетия в края на миналата година нов устав на БФПС отпада мандатността за поста председател.

Предложението Дамини ЛВ и Олимпия пред клубовете за генерален секретар е за Димитър Бобев. От близо 30 години спецът работи в Хърватия, направи световни медалисти и рекордьори и няма да е пресилено, ако се каже че е в основата на успехите в плуването на адриатическата държава.

Самият Аврамчев настоява Таня Богомилова да бъде избрана за почетен член на Управителния съвет. Длъжността ще бъде по-скоро представителна.

За Аврамчев изборът на 3 април (вторник) ще е и вот на доверие от клубовете и плувната общност. При положение, че не получи мнозинство, няма да оспорва решението в съда. Не иска да вреди на българското плуване.

 

Междувременно на последното заседание на Управителния съвет (28 февруари) е било взето решение да бъде прекратено членството на Омега’01 (София).

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар