И Габи Георгиева в драматично преплуване – за полуфинал

Второ драматично преплуване с българско участие за продължаване по пътя към финалите имаше на световното първенство в Южна Корея.

След Антъни Иванов, който води дуел с Тамаш Кендереши (Унг) за определянето на последния в голямата осмица на 200 м бътерфлай, единствената ни жена на шампионата Габриела Георгиева се изправи в директна битка с австрийката Петра Лена Грабовски за влизане на полуфинал на 200 м гръб.

В пресявките и двете плуваха за 2:11,16 мин., завършвайки на 17-о място като първи резерви, но в позицията на претендентки за последното място за Топ 16.

За Габриела Георгиева това е личен резултат и максимално доближаване до олимпийския норматив „А“, който е 2:10,39 мин.

И това беше главната задача на състезателката на Кристиян Минковски и Дамини ЛВ (София). Заявеното й време за четвъртата от петте серии бе 2:12,65 мин.

В прякото преплуване, което се състоя още същата сесия, след останалите серии, Габи обаче беше твърде изморена и отстъпи пред Грабовски.

Нашето момиче плува за 2:14,02 мин. Австрийката за 2:10,79 мин.

Георгиева, която миналата година направи европейски полуфинал в Глазгоу и стана 11-а в същата дисциплина, спечели българския сблъсък със състезаващата се за Турция Екатерина Аврамова.

Катето, която държи националния ни рекорд от олимпийските игри в Лондон през 2012-а (2:10,43 мин.), стана 28-а с 2:14,15 мин.

Първо време за полуфиналите даде рускинята Дария Устинова – 2:12,64 мин.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар