И Габриела Георгиева ще плува на европейското

 

Габриела Георгиева покри норматив за европейското първенство по плувне за мъже и жени в Глазгоу през август. Направи го в подборните серии на 50 м гръб на държавното първенство на столичния басейн „Диана“.

 

Състезателката на Дамини ЛВ (София), тренирана от генералния мениджър на националните отбори Кристиян Минковски, фиксира 29,53 сек. Нормативът е 29,60 сек.

 

Георгиева влиза за финала този следобед с първо време, а то й подсигурява възможност в Глазгоу да плува още 100 и 200 м гръб.


Резултатите от 100 м гръб жени ТУК

Крайният срок за покриване на нормативи е на 1 юли (неделя), когато приключва и държавният шампионат.

 

Нормативите ТУК

В басейна в Глазгоу ще ни представят още Антъни Иванов, Лъчезар Шумков и Любомир Епитропов, а в откритите води Венцислав Айдарски.

 

Иначе в подборните серии на втория състезателен ден падна още един рекорд.

При 13-годишните Гергана Стоянова от варненския Астери плува 200 м бруст за 2:41,66 мин., влизайки с трето време за финала.

Предишното върхово постижение също бе нейно – от 27 април в София на турнира Talent Cup, на същия басейн, сваляйки близо три секунди стандарта – 2:44,54.  

 

Резултатите ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар