Йордан Янчев също продължава в САЩ


Седмият в света при юношите и шести в Европа – Йордан Янчев ще продължи израстването си в САЩ догодина, увеличавайки българската плувна колония от другата страна на Атлантическия океан.

Състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански е приет с пълна стипендия в университета Флорида Стейт и ще се присъедини от лятото към тима.

Дотогава за националния рекордьор на 200 и 400 м св. стил главната цел е участие на олимпийските игри в Токио

В момента в САЩ студенти са четирима от изявените ни плувци – Антъни Иванов, Калоян Братанов, Любомир Епитропов и Петър Божилов.

Университетът на Флорида Стейт има силна програма за кроулисти и по специално за състезателите на 200-метровата дистанция.Йордан Янчев позира с фланелка на бъдещия си отбор в САЩ

„Щастлив съм, да обява, че съм част от семейството на Флорида Стейт. Огромни благодарности на семейството и треньора ми, че направиха това възможно. Мечтите да станат истина!“, написа Янчев в профила си в Instagram.


Водещият плувен сайт в САЩ SwimSwam отрази обширно новината за 18-годишния талант от Сандански, акцентирайки, че с времето си на 400 м св. стил на голям басейн 3:50,41 мин., с което стана седми на шампионата на планетата за юноши в Будапеща, е на 12-о място във вечната американска ранглиста за възраст 17-18 г.

При дебюта си на европейско първенство за мъже – в Глазгоу на малък басейн в началото на декември, ще плува 100, 200 и 400 м св стил.

 

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар