Йордан Янчев: В Глазгоу натрупах полезен опит


Йордан Янчев дебютира при мъжете на европейско първенство по плуване с два национални рекорда и 12-о място.

Състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански, който скочи на три дисциплини – 100, 200 и 400 м св. стил, коментира за BGswim.com представянето си.

„Участието ми в Глазгоу мина успешно и то доста. Направих много силен рекорд на 400 м св. стил и записах 12-ото място в Европа за мъже, където бях на 70 стотни от финал. Постижението – 3:42,40 мин. е доста силно сравнение със старите рекорди. Мисля, че съм най-напред от набор 2001 в дисциплината си. Мисля, че съм готов за норматива за Токио“, заяви Янчев.Допълни, че за 200 м св. стил единствената му цел е била да подобри националния рекорд и е доволен, че е успял. За стотака не бил подготвен, тъй като тренирал за предните две дисциплини.

Обобщи и европейското първенство като цяло.

„Доста добро състезание. С много добри и силни плувания. Научих доста. Беше полезен опитът и следващият път – финал!“, завърши 18-годишният талант.

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар