Йосиф Миладинов ще се състезава за ПК „Спринт – София“

Йосиф Миладинов

От началото на 2023 година Йосиф Миладинов ще се състезава в държавните първенства на България от името на ПК „Спринт – София“. За това се разбраха олимпийският финалист на 100 м бътерфлай от игрите в Токио 2021 и Красимир Захов – президент на ПК „Спринт-София“. Захов също е олимпиец – участник на игрите в Атина 2004.

Преди два месеца друг български олимпиец от Токио 2021 – Калоян Левтеров, премина в ПК „Спринт – София“. В момента Левтеров е студент в Университета в Тексас, където учи и тренира.

Калоян Левтеров ще плува за клуб „Спринт-София“

Миладинов, носител на сребърен и бронзов медар от европейското за мъже през 2021 г., както и на две титли от континенталното първенство за юноши през същата година, провежда основната част от тренировките си в Швейцария. Освен това Йосиф е студент в Националната спортна академия.

„Срещата, която проведох с г-н Захов, ме увери и усетих, че той искрено се интересува и вълнува от моята реализация на големи първенства – заяви Йосиф Миладинов специално за bgswim.com. – Стиснахме си ръцете и се договорихме плувен клуб “Спринт-София” да ме подкрепя с цел подготовката ми за олимпийските игри в Париж 2024 да премине още по-успешно. Много приятно впечатление ми направи, че в клуба има изготвени и се изпълняват ясни програми и се отделят средства за стипендии, които целят развитието както на млади таланти, така и да подкрепят елитни и утвърдени състезатели.“

„Йосиф е изключителен талант. Такъв като него се ражда веднъж на 50 години – каза Красимир Захов. – Там, където Миладинов застава, за да защитава националната ни гордост не само в спорта, е много, много напечено. Дресъл и Милак са страшилища в басейна, но не са по-талантливи от нашето момче. Просто са се родили в държави, където спортът е религия. Вярвам, че ако спортните организации в България, както и частният бизнес, започнем да гледаме в една посока, то тогава всичко е възможно!“