Йосиф Миладинов: Винаги има върху какво да се работи

 
Преди да стане двукратен европейски шампион, Йосиф Миладинов говори за среброто си в Будапеща пред списание „Плуване & Водна топка“. Казаното от пловдивчанина е валидно и сега.

– Как едно 17-годишно момче застава без страх от големите имена на Европа?

– Просто се концентрирам максимално върху всеки един старт. Фокусирам се върху моето си плуване.

– Какво ти казаха звездите Крищоф Милак и Джеймс Гай, с които стъпи на подиума?

– Просто се поздравихме. Не сме разговаряли. Имаме си взаимрен респект и уважение.

Къде имаш резерви?

– Винаги има върху какво да се работи. Аз съм перфекционист. Трябва да тренирам още върху подводната част след обръщането.

 

Личният ти треньор Стефан Георгиев каза, че ти се получава толкова лесно – и сега за среброто, за олимпийската квота, за медалите от европейското и световно за юноши, че сякаш не осъзнаваш какво постигаш. Не само за себе си, но и за българското плуване в исторически план. Така ли е?

– Осъзнах какво се случи. Европейското първенство беше прекрасно изживяване за мен, с много положителни емоции. Радвам се, че направих нещо хубаво за България. Състезателите и треньорите вдъхваме кураж и даваме пример на децата, които искат да се занимават със спорт.

– Преди това обаче ти предстои европейско първенство за юноши в Рим? След среброто при мъжете целта висока ли е или ще го минеш по-скоро като тренировка, предвид олимпийските игри?

– Очаквам да дам най-доброто от себе си и класирането само ще дойде. Естествено голямата цел си остават олимпийските игри в Токио. Надявам се да реализирам и да постигна това, за което съм тренирал цяла година. Извън европейците най-сериозните конкуренти ще са световният рекордьор Каелъб Дресъл, олимпийският шампион от Рио Джоузеф Скулинг, южноафриканецът Чад льо Кло. С националния отбор ще се представим стабилно, вярвам, че ще защитим достойно спортната чест на България.

– У нас реално тренираш без вътрешна конкуренция? Как успяваш?

– С пределна мотивация. Винаги гледам своето плуване. А спаринг винаги може да се направи с някой от кроулистите…

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар