Как да помогнем на давещия се

Наталия Стоянова – една от най-дейните фигури в българското водно спасяване, направи показно пред широка телевизионна аудитория как да извадим и окажем първа помощ на давещия се.

Стори го с подробни разяснения на фона на демонстрация от момичета момчета в тийнейджърска възраст по „Нова Телевизия“ в предаването на Гала – „На кафе“.

Наталия Стоянова е многократна държавна шампионка по плуване и сред големите имена във състезателното ни водно спасяване. Редовно поема длъжността стартер на турнири за лайфгардове.

https://www.youtube.com/watch?v=5EZDUNxBp_k

Призната е и зад граница за дейността си, а наскоро за приноса й към развитието на водно-спасителната дейност на Стария континент бе удостоена с едно от най-високите отличия в системата на международната федерация – член на „Ордена на европейските водни спасители“.

 

 

Доброволец към дирекция „Водно спасителна служба” на Български червен кръст, в момента освен треньор по плуване в Национална спортна академия „Васил Левски“, Стоянова е главен асистент в катедра „плуване“.

НСА обучава около 120-140 водни спасители на година.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар