Калоян Левтеров донесе първата титла в Бургас

Калоян Левтеров донесе първата титла на силния международен турнир по плуване на средиземноморските нации за юноши и девойки „Комен къп“, провеждащ се в Бургас.

16-годишният състезател на Жорж Станкович и Славия триумфира на най-силната си дисциплина 200 м гръб, финиширайки за 2:02,77 мин.

 

Времето е на 2 стотни от националния му рекорд за възрастта (2:02,75), с който спечели титлата на „Мултинейшън“ в Грац през април, но продължава да дава силни заявки за призови места за европейското първенство за юноши след две седмици в Казан и на световното в Будапеща през август.

Рекорд е обаче на турнира.

Резултати на 200 м гръб юноши ТУК

Калоян с родителите си – Виолета (също плувна рекордьорка), баща му Ивайло-Гъвкавия  и брат му Никола

Малко по-късно Левтеров се изстреля от четвърти пост за 51,93 секунди, за кроуловата ни щафета 4 по 100 м св. стил, която взе среброто с 3:30,26 мин.

Съставът бе допълнен от Дениел Нанков (52,13), Йосиф Миладинов (52,15) и Иван Палигоров (54,05) и бе идентичен с квартета от „Мултинейшън“ в Австрия, завършил също втори.

При по-равномерно плуване по постовете имахме шанс и за златото. Италия ликува с 3:29,45 мин.

За Левтеров това бе трети медал, а за Миладинов втори, след като взеха бронз със смесената щафета микс 4 по 50 м с 1:52,58 мин. Момичетата в състава бяха Тея Николова и Мария Митова.

Шампион стана квартетът на Италия с 1:50,78.

 

От останалите ни плувци в индивидуалните дисциплини най-близо беше варненецът Дениел Нанков, който стана четвърти на 100 м св. стил с 52,13.

 

Резултатите ТУК

Прогресия в резултатите на всички плувци в Бургас

Българският отбор

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар