Кейт Кембъл гарантира, че австралийските плувци са чисти

Една от водещите фигури в австралийското плуване Кейт Кембъл е категорична, че контролът за забранените вещества в спорта й трябва да бъде засилен.

Изказването на двойната олимпийска шампионка е по повод китайската звезда Сун Ян, около когото постоянно има съмнение за нечиста игра, но се състезава.

Заявен е и за участие в новия турнир на ФИНА, който е само за поканени.

Кейт Кембъл говори преди началото на националния шампионат на Австралия, който ще бъде и квалификация за световното първенство в Република Корея през юли.

“Сигурна съм, че всички плувци в Австралия са чисти. Бих застанала с името си зад всеки един от тях. Глобално обаче се нуждаем от повече разследванe. Има някои много, много сериозни въпроси, които трябва да бъдат зададени”, заяви Кембъл, който е двукратната олимпийска шампионка с щафетата на 4 по 100 м свободен стил.

https://www.youtube.com/watch?v=GTwbtkhu1pA

https://www.youtube.com/watch?v=4baUK7LAVDQ

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар