Колесников е звездата на Русия на Младежката олимпиада

Новата плувна сензация на Русия – Климент Колесников ще е звездата на „сборная“ на Младежките олимпийски игри в аржентинската столица Буенос Айрес, които ще се състоят 7 до 12 октомври.

Русия е един от 16-те отбора, представени на форума в пълен състав от 8 състезатели. И това е възможно според класирането по нации на световните първенства през миналата година.

Колесников беше един от героите на европейското първенство за мъже и жени в Глазгоу през лятото, извоювайки най-много медали – пет, три от тях златни. Направи световен рекорд на 50 м гръб.

Русия завърши на второ място на предните Младежки олимпийски игри в Китай през 2014 година, когато надпреварата се проведе за втори път. Взе общо 13 медала, шест от тях златни.

Четири години по-рано в Сингапур бе на шесто място с девет медала.

В Буенос Айрес олимпийците трябва да са родени между 1 януари 2000 и 31 декември 2003 г., което означава да са на възраст между 15 и 18 г.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар