Левтеров плува на силен турнир във Виена

 

Обещаващият талант Калоян Левтеров ще плува в трети силен турнир зад граница от началото на годината.

Състезателят на Жорж Станкович и Славия ще участва във Vienna International Swim Meet, а надпреварата на 50-метров басейн ще се състои в австрийската столица  Виена от четвъртък до неделя (10-13 май).

15-годишният Левтеров ще плува 50, 100 м и 200 м гръб, където ще гони поправки на рекордите в старшата възраст, както и 200 м съчетано.

През януари участва на Еuro Meet 2018 в Люксембург и взе бронзов  медал на 100 м гръб. На силния турнир плуваха асове и олимпийски шампиони и медалисти като Адам Пийти (Влбр), Сара Сьострьом (Шв), Бруно Фратус (Бр).

В края на март Левтеров се състезава на „Мултинейшън“ в Лимасол (Кипър).

Участието му във Виена, както и това в Люксембург, е благодарение на спонсора му – застрахователния брокер „Вариант“, който е част от групата на Корпорация „Развитие“.

По силата на едногодишния договор Левтеров получава цялата необходима спортна екипировка, средства за възстановяване и рехабилитация, както и участия в други престижни международни турнири в Европа.

Иначе във Виена ще плува още един състезател на Жорж Станкович и Славия – Ивона Христова. Заявена е на 100, 200 и 400 м св. стил.

Турнирът е за Vienna International Swim Meet всички възрасти.

 

Следете резултатите от Виена ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар