Левтеров с ново избухване на Замората

 

Силния плувания белязаха първия състезателен ден на международния турнир за деца и подрастващи „Замората“ на столичния басейн „Спартак“, но най-впечатляващи бяха тези на Калоян Левтеров.

15-годишният състезател на Жорж Станкович и Славия слезе под 59 секунди на 100 м гръб и под 2:07 мин. на двестаметровата дистанция в надпреварата, която се организира за 20-и път от ПК Левски и със съдействието на БФПС

Левтеров взе титлата на стотака с 58,65 сек., а на 200 м с аванс от над 15 метра, финиширайки за 2:06,87 мин.

На 50 м бътерфлай прибави третото си отличие – сребро на (27,03).

 

Шампион стана представителят на домакините Павел Банчев с 25,93 сек. Възпитаникът на Петя Миладинова се позлати и в най-бързата дистанция при 16-годишните – 50 м св. стил с 24,23.

Надеждата на Левски Павел Банчев с треньорката си Петя Миладинова и Кубрат Пулев

Впечатляващи резултати за своите 10 години продължава да дава Десислава Белова от Черноморец (Бургас).

В първите два полудни състезателката на Люба Панайотова взе титлите на 50 м св. стил (30,59), 50 м бътерфлай (32,45), 100 м гръб (1:15,28), 200 м св. стил (2:23,48)11 и 200 м съч. (2:45,01).

В двадесетото издание на турнира „Замората“ в памет на неподражаемия треньор Стефан Попов участват над 460 плувци от три държави (другите две са БЮР Македония и Сърбия).

Духът на участниците преди официалното откриване повдигна духовият оркестър на МВР, изпълнил и националния химн.

Специален гост на събитието беше най-изявеният ни професионален боксьор Кубрат Пулев. Присъстваха председателят на БФПС Георги Аврамчев, генералният секретар Димитър Бобев, спортният министър Красен Кралев.

Почетни плакети за приноса към турнир „Замората“ най-дългопровежданият след промените, получиха създателите му Красимир Туманов – треньор на Петър Стойчев и Бранимир Попов – син на Замората. Всъщност наградата на многократния ни шампион в гърба взе внукът на Замората и негов пълен съименник Стефан Попов.

Турнирът бе предшестван от демонстративно плуване на деца в неравностойно положение, със съдействието на асоциация „Воден път“, които тренират

 

Чисто нови девет коридора бяха монтирани за състезателите, изработени по последните стандарти на ФИНА.

 

Самите плувци са разделени в четири възрастови групи – от родени 2008 и по-малки до 2002 г. Първите трима от всяка категория и пол ще се окичат с медали.

За тези с най-високите постижения ще има купа.

 

Резултатите ТУК

Прогресията в резултатите на всички плувци ТУК


–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар