Левтеров ще плува със световния елит в Люксембург (видео)

Обещаващият талант Калоян Левтеров ще плува с големите звезди на световното плуване на най-силния зимен турнир на голям басейн, който е се състои в Люксембург този уикенд.

В надпреварата Еuro Meet 2018 ще има цели представителни отбори и изпъкват имената на асове и олимпийски шампиони и медалисти като Адам Пийти (Влбр), Сара Сьострьом (Шв) Бруно Фратус (Бр), а преди дни участие отказа Катинка Хошу (Унг).

Турнирът ще се състои от петък до неделя (26-28 януари).

14-годишният Левтеров ще плува 50, 100 и 200 м гръб, чийто национални рекорди в младшата възраст държи.

Възпитаникът на Жорж Станкович и състезател на Славия ще участва в Люксембург благодарение на спонсора си – застрахователния брокер „Вариант“, който е част от групата на Корпорация „Развитие“.

По силата на едногодишния договор Левтеров получава цялата необходима спортна екипировка, средства за възстановяване и рехабилитация, както и участия в други престижни международни турнири в Европа.

На турнира в Люксембург ще плуват и две от съотборничките на Левтеров – Каролина Динева и Ивона Христова. 

„Целта ми е да си подобря времената, а на 100 м гръб да сляза под минута. Много се радва, че ще се доближа и ще имам възможност да видя световния елит на една ръка разстояние. Благодаря на спонсора и лично на г-н Александър Александров, че ми предоставиха тази възможност“, заяви Левтеров за BGswim.com.

 

Неговият наставник Станкович също коментира предстоящото участие.

 

„Знаех, че турнирът ще е силен, но не чак толкова. Достатъчно е да видим списъка със заявките. Калоян, Каролина и Ивона ще получат възможност да се докоснат до големите, за да се вдъхновят допълнително за голямото плуване, коментира наставникът, сред чийто възпитаници е и Екатерина Аврамова.

Пълният текст четете във Viasport.bg

Вижте част от последните рекорди на Левтеров

https://www.youtube.com/watch?v=pg1uO3EjL2A&feature=share

 

За турнира в Люксембург са заявени 819 плувци от 126 отбора и 26 държави.

Възрастите са три, но наградният фонд, който е внушителен е само за мъже и жени. Победителят в дисциплината прибира 300 евро, вторият 200, третият 100. Предвидени са и премии за отборно класиране – 800 евро, 400, 200.

Победителят в дисциплината прибира 300 евро, вторият 200, третият 100. Предвидени са и премии за отборно класиране – 800 евро, 400, 200.

 

Наградата за световен рекорд е 3000 евро, за европейски 2000, за турнирен 300.

Вижте стартовият списък ТУК


Официален сайт на турнира ТУК

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар