Льо Кло и Маноду се торпилираха при първото си завръщане в Лондон (видео)

 

Чад льо Кло и Флоран Маноду се завърнаха на сцената, донесла им олимпийска слава, избухвайки в Лондон, за да дадат на своя отбор Енерджи Стандарт преднина в „Европейското дерби“ на Международната плувна лига.

Състезанието е на 25-метров басейн.

Южноафриканецът Чад льо Кло записа в откриващия ден на надпреварата победи на 100 м бътерфлай с 49,34 сек. и на щафетите 4 по 100 м св. стил и смесена.

За него това бе първото завръщане от игрите в Лондон през 2012 година, когато сътвори една от големите изненади в олимпийската история, побеждавайки Майкъл Фелпс на 200 м бътерфлай.

https://www.youtube.com/watch?v=wf8zqJXFNvg&feature=emb_logo

Тогава се зароди и омразата на американеца към Чад, след като по-малкият брат на южноафриканеца се изтипоса с фланелка „Моето братле е убиецът на Фелпс“.

Най-титулуваният олимпиец се надъха да изкара и до Рио 2016, където взе реванш. Грабна третата си титла на 200 м бътерфлай от пет олимпиади.

„Прекрасно е,, че се завърнах тук, където са най-щастливите ми спомени. Почти се разплаках. Дори когато се заженя, няма да съм толкова щастлив като при олимпийския ми триумф и победата над Фелпс“, заяви 27-годишният Льо Кло.

За съотборника му Флоран Маноду това бе също първо завръщане в олимпийския лондонски басейн.

https://www.youtube.com/watch?v=dBYcnYuRtE0

Преди 7 години триумфира на 50 м св. стил и записа специална страница в плувната история на Франция.

Донесе ново злато за фамилията Маноду, след като сестра му Лор бе триумфирала на 400 м св. стил в Атина 2004 г.

Бе първата жена донесла на Франция олимпийска плувна титла.

Флоран, който бе загърбил басейна, за да става състезател по хандбал, сега победи на 50 м св. стил с 20,57 сек. и стана втори на 50 м гръб с 23,31.

Резултатите ТУК

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар