Локо (Русе) №1 на Talent Cup, чехкиня най-добра сред всички плувци в Бургас

плуване старт

Локомотив (Русе) спечели купата за отборен първенец на силния международен турнир по плуване за деца и подрастващи Talent Cup в Бургас.

Десетото издание на надпреварата се състоя под покрива на 50-метровия „Парк Арена“ ОЗК и беше организирана от СКПС Витоша (София).

Участваха 410 плувци от България, Молдова, Румъния и Чехия. Възрастовите групи бяха четири, обхващащи родените от 2010 година до юноши и девойки старша.

Локомотив (Русе) триумфира в генералното класиране с 48 876 точки. Оглави и таблицата по медали с 38 отличия, 18 от тях златни. В класирането по точки на второ място е Добруджа с 35 110 т. Тройката оформи ПСК Черно море (Варна) с 32 683 т.

Състезател №1 на турнира с най-добър сбор от две плувания стана чехкинята Ванда Свидрночова (Острава), следвана от Валентин Филипов (ПСК Черно море) и Десислава Белова (Черноморец).

Виктор Станев е най-титулуваният участник. Роденият през 2009 г. локомотивец взе 8 медала и 6 титли.

На Talent Cup бяха подобрени 20 рекорда на турнира, което показва нивото на надпреварата, провеждащо се в три дни с финали.


„Това единственият турнир в България, който си мести домакинството. До миналата година беше в София, а през следващите години отново ще се провежда в Бургас, където срещаме подкрепата на кмета Димитър Николов. Идеята в дългосрочен план е надпреварата да я има и в други градове, да се проведе и в Пловдив, град със силни плувни традиции, когато бъде построен 50-метровият басейн“, заяви пред BGswim.com Георги Чобанов – моторът на клуба домакин СКПС Витоша.

Беше подсигурил много предметни награди и подаръци за всички участници.

Резултати и статистика от турнира ТУК

Снимка: Евгени Цеков, Sportsgallery.eu