Плувците от САЩ се включват в лагера на националите в Бургас

Габриела Георгиева Калоян Левтеров Спортал

Националният отбор по плуване започна подготвителен лагер в Бургас, съобщиха от Българска федерация по плувни спортове.

Днес състезателите проведоха първата си тренировка под ръководството на селекционера Кристиян Минковски. Заниманията се провеждат в „Парк Арена“ ОЗК.

В първия ден на лагера се включиха състезателките Габриела Георгиева, Тиана Темелкова, Магдалена Пепегова, Катрин Радичева и Десислава Белова, както и Никола Караиванов.
Утре в Бургас ще пристигнат Дарън Кирилов, Алекс Найденов и Дейвид Найденов.

На 10 май към тима ще се присъедини националният рекордьор на 400 и 800 м свободен стил Йордан Янчев. Три дни по-късно подготовка ще стартират най-добрият ни състезател на гръб Калоян Левтеров и рекордьорът на България на 200 м свободен стил и 200 м бътерфлай Антъни Иванов.

На 15 май в тренировките ще се включи Петър Мицин.

По време на лагера на националите ще помагат ръководителят на научно-приложната лаборатория Михаил Качаунов и кинезитерапевтът Марий Иванов.
Плувците се подготвят за силния международен турнир “Купата на кмета”, организиран от Българската федерация плувни спортове със съдействието на Община Бургас.

Надпреварата ще се проведе от 19 до 21 май в “Парк Арена“ ОЗК. Лагерът в Бургас е част от подготовката на националния отбор за световното първенство по плувни спортове във Фукуока, Япония.

Шампионатът на планетата стартира на 14 юли, а надпреварите за плувците започват на 23 юли.

На снимката: Габриела Георгиева, вляво от нея Магдалена Пепегова, и Калоян Левтеров
Снимка: Sportal