Ватерполист стана национален шампион по Microsoft Word Office 2019

Зарко Владков

Петнадесетгодишният ватерполист от КВТ “Арена Бургас” Зарко Владков стана първенец в националния шампионат „Microsoft Word Office 2019“. Състезанието се проведе в Софийския Университет и първото място дава право на Зарко да представи България на световното първенство в края на юли в Орландо, САЩ.

Ватерполистът е капитан на отбора U15 на КВТ “Арена Бургас”, участник в разширения състав на националния отбор в тази възраст, а също така вече е и картотекиран съдия в любимия си спорт. Има спечени медали и призове с „Арена Бургас“ както от държавни първенства, така и от различни турнири.

Зарко Владков е възпитаник на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, а преди това на НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров”. Той е печелил също така награди от български и международни китарни конкурси.

През 2012 г. друг ватерполист от Бургас – Константин Гаров, стана световен шампион по математика за 12-годишни на първенството в Тайван. Гаров продъжава да играе, вече в мъжкия отбор на „Черноморец“, с който има два сребърни медала от дъргжавното първенство за мъже. Носител е и на много медали с отборите на „Черноморец“, шампион на България за юноши младша възраст.