Любо Епитропов атакува Токио на три състезания


Любомир Епитропов е сред опитните ни плувци в Глазгоу, но за него европейското първенство на малък басейн бе дебютно.

Целите пред студента в американския университет на Източна Каролина бяха да си подобри времената и да се доближи до рекордите на 100 и 200 м бруст, но поради натрупаната умора не ги постигна. Плува и 50 м бруст.

Сподели за BGswim.com, че начинът, по който другите плувци се справят с умората, е оставил най-силни впечатления от Глазгоу.

20-годишният търновец, състезаващ се у нас за Вихрен (Сандански), ще участва на републиканското първенство, на което се надява на по-добри резултати.

Сподели и как протича следването му и тренировките в САЩ.„Доволен съм от цялостното си развитие в САЩ. Участвам на повече състезания, на които се плува с нормални бански. Натрупах умора, тъй като имах 7-8 състезания за последните 2 месеца и половина. Откъм хранителен режим не мога да се оплача – има столова в университета, в която може да се яде когато поискаме“, сподели Любо, който е плувец №2 на България за миналата година.

За него най-голямата разлика между тренировките в България и Америка е, че има хора, които тренират с него постоянно и няма как да пропусне тренировка.

Ако има здравословни причини, трябва да си изкара медицинска бележка.Тренировките му са целенасочени към 200 м бруст, за разлика от преди, където повече е тренирал за 50 и 100 м.

Епитропов сподели, че подготовката му за Токио ще бъде в САЩ до месец май, след което ще продължи в България (под ръководството на Николай Вакареев – б. р.).

Дотогава ще участва на три състезания, на които очаква да покрие „А“ норматив.

Богослава Дянкова, човек на BGswim.com в Глазгоу

 

Пловдивчанката е многократна държавна шампионка в няколко възрасти. С Дянкова са свързани много от успехите на варненския ПСК Черно море.
Участничка на балкански игри. В момента е студентка в Шотландия.

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар