Любомир Епитропов: Мога да се боря с първите 8 в света


Олимпиецът Любомир Епитропов изпраща силна година, подобрявайки на световното първенство по плуване на малък басейн в Абу Даби два от най-опърничавите национални рекорди. Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен
(Сандански) остана на 16 стотни от полуфинала на 100 м бруст с време 58,27 сек., а на 200 м бруст е 15-и с 2:06,44 мин. Времената на Епитропов са поправки на досегашните рекорди на Михаил Александров.

Студентът в Тенеси споделя пред BGswim.com, че целите му за световния шампионат са били по-високи.

„Не съм особено доволен от представянето си на това световно първенство, въпреки двата национални рекорда. Просто дойдох с други цели. Усещам, че имам възможността да се боря с първите осем човека. Особено на 200 м бруст. Все пак беше приятно да се състезаваме на малък (метров) басейн след почти 3 години. Надявам в бъдеще да можем по-добре да се справим с разликите“, каза Епитропов.

„Нещо върху, което мога да работя, за да подобря постиженията си, са подводните. Ще работя и върху по-бързото тръгване на първата част, защото издръжливостта я имам“, допълни търновецът.

До Коледа Епитропов ще си бъде в България, а на 28 декември лети за САЩ, където ще продължи подготовката за втората половина от студентското първенство и световния шампионат на голям басейн.

„Започваме с тежките тренировки още от януари, а през това време ще имаме и няколко дуелни срещи. На тях ще имам възможност да отработя по-бързото тръгване“, завършва Епитропов.

Вашият коментар