Малките са пораснали


Екипът на BGswim.com честити на децата техния празник. Подаръкът ни за тях е уникалната галерия от снимки на порасналите шампиони в „сините” спортове.

 Да знаят, че и те са били деца и са постигнали мечтите си.

 


 

Петър Стойчев духа свещички на рожден ден, пожелавайки си да стане шампион. Преизпълни плана с 11 Световни купи в плувния маратон, планетарна и европейска титла.


Двойната олимпийска медалистка Антоанета Френкева лесно може да бъде разпозната.

 

Най-бързата българка във вода Нина Рангелова прави 6-шпагат на 6 г., когато е амбицирана да стане шампионка в гимнастиката.

 


 
Звездата на българското плуване в момента Антъни Иванов тук е на 11 г.

Йосиф Миладинов слуша Славяна Раденкова

 

Юлиян Русев – считан от мнозина за най-талантливия български плувец в историята.Шефът на БФПС Георги Аврамчев е получил истинска златна рибка като победител в турнира „Златна рибка” през 1970 г.  Снимката е направена на несъществуващия закрит басейн на Славия.

Бронзовата медалистка от европейското първенство в София през 1985 г. Бистра Господинова като ученичка на открития басейн в „Овча купел”.


 
Европейският шампион за младежи Михаил Савов в родния Смолян. 

Последният ни представител на олимпиада в скоковете във вода – Радослава Георгиева-Копчето от малка е на върха на почетната стълбичка.


Единственият български плувен шампион на Европа в малък басейн – Денислав Калчев като дете печелеше по 8 дисциплини на състезание.

 

 

Еталонът в гърба Георги Михалев заслужава мястото си тук като най-многодетният татко в плуването. Семейна идилия  е окомплектована от съпругата си Емилия, дъщерите Даниела, Марина, Габриела и сина Боян
 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар