Манини спаси младоженец от удавяне

 

Двукратният световен шампион на 100 метра свободен стил Филипо Манини демонстрира уменията си на плувец в рискова ситуация и спаси човек от удавяне.

Италианецът, който прекрати спортната си кариера преди няколко години, се е хвърлил самопожертвователно, за да спаси Андреа Бенедето.

45-годишният удавник, който само два дни по-рано вдигнал сватба с приятеля си в Каляри, влязъл да плува в морето край Сардиния, но в един момент започнал да се дави.

Негови приятели започнали да викат за помощ и Манини първи се отзовал на мъжа в опасност.
 
„Просто направих това, което трябваше. Той беше в голяма беда, беше много уплашен, наистина шокиран и се беше нагълтал с морска вода. Когато стигнах до него той дори не можеше да говори, не беше никак лесно да го вдигнем върху лодката, затова го оставихме върху дюшек, който други плажуващи ни дадоха“, каза пред медиите плувецът.

 
Бенедето се озовал в рисковата за здравето му ситуация, след като двамата със съпруга му влезли навътре в морето с надуваем еднорог. Удавникът обаче се озовал в студената вода и крайниците му започнали да изтръпват.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар