Миладинов дебютира за Спринт-София в Бургас, над 900 плувци на турнира на Акулите (ПРОГРАМАТА)

Йосиф Миладинов открива състезателната си година на международния плувен турнир „Шаркс“ в Бургас, който ще се състои от петък до неделя (24-26 февруари).

Надпреварата се организира от СК Акулите в „Парк Арена ОЗК“ и местната община и е на 50-метров басейн. Заявени са над 900 състезатели.

Миладинов ще дебютира за новия си клуб Спринт-София и ще плува четири дисциплини – спринтовите на 50 м във всеки стил.

В турнира Sharks Swimming Cup ще стартира и Магдалена Пепегова, която получи сребърния европейски медал на Йосиф, спечелен от майка й Соня на благотворителен търг за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

Сред по-явените състезатели в Бургас ще е съотборничката на Маги в Дамини ЛВ (София) Габриела Георгиева, както Бояна Кирчева и Теа Николова от ПСК Черно море (Вн)

Броят на клубовете на турнира Sharks Swimming Cup също е внушителен – 47. С най-много плувци ще е отборът домакин СК Акулите – 69.

Турнирът Sharks Swimming Cup ще бъде за пет възрастови групи. Най-малките състезатели са родените през 2013 и 2014 г. Най-горната възрастова група е за набор 2005, мъже и жени.

Всеки състезател има право на четири индивидуални дисциплини и щафети.

Ще има предметни награди и парична премия за най-добро постижение по точковата таблица на международната федерация по плувни спортове във възрастовите групи.

Програмата и резултатите ТУК