Миладинов два пъти шампион на Швейцария с рекорди

Третият в света и втори в Европа при юношите Йосиф Миладинов стана двоен шампион на Швейцария на малък басейн при мъжете.

16-годишният пловдивчанин извоюва титлите на 100 м бътерфлай и на 100 м съчетано.

Миладинов триумфира на стотачката делфин с 51,93 сек, коригирайки националния рекорд за старша възраст на Антъни Иванов от 52,71 сек. (поставено на световното първенство в Канада на 7 декември 2016 г.)

На 100 м съчетано пък трениращият под ръководството на холандския специалист Герард Моерланд спечели златото с 54,79 сек.

Предишният рекорд за старша възраст в тази дисциплина на 25-метров басейн беше 56,13 сек. на Тонислав Събев от 20 октомври тази година – на „Burgas Swimming Open“. 

 

Сега на Миладинов му предстои участие на европейското първенство за мъже на 25-метров басейн в Глазгоу в началото на декември.

Това ще е дебют за него за голям форум при мъжете. Със сигурност там той ще стартира на 50 и 100 м бътерфлай, а не е изключено да го видим също на 100 м съчетано и 50 м свободен стил. 

 

16-годишният талант има и покрит норматив “А” за олимпийските игри в Токио на 100 м бътерфлай. 

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар