Миладинов и Янчев със зверски рекорди и нормативи на Мултинейшън

 

Българското плуване продължава да прави един от най-страхотните уикенди в историята си с дъжд от рекорди, покрити нормативи за олимпийските игри и световни първенства на четири фронта – САЩ, Австрия, Швейцария и Бургас, с нови изключителни представяния на младоците Йосиф Миладинов и Йордан Янчев на турнирите за юношите „Мултинейшън“.

В Грац Миладинов се изстреля за златото на 100 м бътерфлай за 52,32 секунди, което е рекорд на надпреварата в долната възраст, но по-важното е, че новото върхово постжение при мъжете ни, правейки изключително интересна битката с досегашния му притежател Антъни Иванов.

При това е покрит норматив за световното първенство за мъже в Южна Корея (53,24) и стандарт „Б“ за олимпийските игри в Токио догодина (53,52 сек., стандарт „А“ е 51,96).

Досегашният рекорд на Антъни бе 52,67 от 17 март миналата година в София. Най-добрият ни плувец остана впечатлен от времето на Миладинов.


Олимпийските нормативи за Токио ТУКСнимка: Вяра Ракаджиева

Миладинов взе участие и в щафетата ни  4 по 200 м св. стил, завършила на пето място със 7:52,31 мин.

В Цюрих в горната възраст при юношите и девойките на турнира „Мултинейшън“ Йордан Янчев стана първият българин, слязъл под 1:50 мин. на 200 м св. стил.

Състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански излетя от първи пост на щафетата ни 4 по 200 м св. стил за 1:49,65 мин. – нов рекорд за мъже.

Покрит норматив за световното първенство в Корея и стандарт „Б“ за олимпийските игри е.

Квартетът ни завърши четвърти с време 7:34,59 мин.

Досегашното върхово постижение бе на Антъни Иванов – 1:50,56 мин. – от 18 март 2017-а в София по време на държавното първенство.

Радостин Кръстев спечели бронз на 200 м бътерфлай с 2:03,48 мин.

Така отличията на плувците в първия състезателен ден ни от двата турнира „Мултинейшън“ станаха шест, две от тях златни.

Резултатите от Швейцария ТУК

 

Резултатите от Австрия ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар