Миладинов пропуска европейското

България ще бъде представена от деветима плувци на европейското първенство за юноши и девойки във финландската столица Хелзинки, но от състава отпадна Йосиф Миладинов, който стана шесткратен първенец на Германия, а на Comen Cup взе три златни отличия.

Генералният мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски е взел решението, за да съхрани в дългосрочен план трениращия в Германия 15-годишен талант.

Самото европейско първенство в Хелзинки ще се състои от четвъртък до неделя (4-8 юли). След него ще бъде определен съставът за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина) през октомври.


 
Калина Николаева е единствената ни представителка при девойките на европейското първенство.

Този път ще заложим на мъжките щафети. На място ще се реши дали да правим смесената 4 по 100 м. Юношеският ни състав практически се обиграва повече от две години на международни състезания, а най-ярките проявления бяха на Балкански игри и “Мултинейшън“.

Отборът е воден Минковски, другите двама треньори са Никола Петров (ПСК Черно море, Варна) и Божидар Граматиков (Сандански).

 

„Най-важното е състезателите да изпълнят зададените времена на европейското първенство, класиранията сами ще дойдат. Не ги обременяваме с очаквания за медали, тъй като гоним дългосрочни цели. Тези талантливи състезатели, заедно с Диана Петкова, Василики Кадоглу, участниците на европейското първенство за мъже и жени в Глазгоу – Антъни Иванов, Лъчезар Шумков, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева, и още петима-шестима плувци са ядрото, на което ще разчитаме за олимпийските игри в Токио 2020, както и на следващите“, коментира Минковски за BGswim.com.

 

Изброените състезатели ще се съберат на лагер на Белмекен на 27 август.

 

Минковски благодари на личните треньори на участниците ни в Хелзинки за проявеното разбиране в името на националните интереси и не са натиснали възпитаниците си да гонят медали и точки на държавното първенство на столичния басейн „Диана“.

 

Съставът за Хелзинки

юноши
Георги Цурев
Здравко Баблаков
Иван Алмаджиев
Йордан Янчев
Калоян Братанов
Петър Божилов
Светозар Николов
Тихомир Тодоров

девойки

Калина Николаева

Програмата ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар