Миладинов със сребро в луд финал на плувците ни на европейското

 

С европейско сребро, три финала (общо пет), участие в голямата осмица при щафетите и водопад от рекорди завърши за  българските плувци последният ден на първенството за юноши и девойки в руския град Казан.

Също и с оптимизъм за световния шампионат в Будапеща през август, на който ще сме със същия квинтет – Здравко Баблаков, Йордан Янчев, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров и Павел Банчев.

Йосиф Миладинов постигна изключителен успех като стана втори в силно конкурентната дисциплина 100 м бътерфлай с време от 52,11 сек.

 

Резултатът е поправка на националния му рекорд, съответно и за старша възраст.

 

Трениращият в Швейцария 16-годишен пловдивчанин пропусна пред себе си само руснакът Андрей Минаков, който фиксира 51,66 сек.

 

Българинът обърна първи на петдесетака с 23,85 сек., но във финалните метри съперникът му Минаков бе неудържим. 


Резултати от финала на 100 м бътерфлай ТУК

 

Трябва да се отбележи, че Миладинов бе единствен от плуващите на финала на 16-годишна възраст. Всички други са по-големи от него някои с една, а други с цели две години. При подрастващите плувци – година разлика е нещо голямо, а две – направо огромно.    

 

Преди това Йордан Янчев стана шести на 200 м св. стил с време от 1:49,80 минути.

 

Малко не достигна на таланта от Сандански и възпитаник на Божидар Граматиков, който  бе треньорът ни в Казан, да подобри собствения си национален рекорд от 1:49,59 мин., който постигна вчера в полуфиналното плуване. 

Резултати от финала на 200 м св. стил юноши ТУК

 

Постижението на Данко е много впечатляващо, тъй като е постигнато в свободния стил, където конкуренцията по начало е най-свирепа.   

 

В последната дисциплина на първенството изобщо – щафетата 4х100 м смесена стана седма.

От седми коридор българският тим в състав: Калоян Левтеров (гръб), Здравко Баблаков (бруст), Йосиф Миладинов (бътерфлай) и Йордан Янчев (свободен стил) направи нов рекорд за мъже – 3:43,70 мин.

Сутринта направиха корекция на стандарта, фиксирайки 3:44,80 мин.  

Резултати от финала на 4 по 100 м смесена юноши
 

Плувците ни участват на държавното първенство за мъже и жени на столичния басейн „Диана“ следващата седмица, после продължават подготовката си за световното първенство за юноши и младежи в Будапеща.

Преди това са на лагер в Хърватия.

Всички резултати ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар