Миладинов със златен дубъл в Кипър

 

Йосиф Миладинов прави истински фурор на силния турнир за юноши и девойки Comen Cup, след като в Лимасол (Кипър) взе две титли и сребро в три от най-престижните плувни дисциплини.

На 100 м бътерфлай живеещият в Германия 15-годишен талант триумфира с 54,95 сек. Грабна титлата с почти две секунди аванс пред италианеца Матео Ритароси, завършил за 56,49.

На 50 м св. стил Миладинов, който в началото на месеца стана шесткратен шампион на Германия във възрастта си, се позлати с 24,11 сек.

На 100 м св. стил остана на 13 стотни от титлата, завършвайки за 52,71. Италианецът Симоне Черасуоло е шампион на Comen Cup с 52,58.  

За представителката ни при девойките Калина Николаева рекапитулацията след първите три сесии на Meditereeanean Cup Swimming Competition, каквото е пълното име на турнира, е бронз и пето място.

14-годишната състезателка на ПКС Черно море стана трета на 400 м съчетано с 5:04,93 мин. На 100 м бътерфлай е пета с 1:04,70.

Миналата година на Николаева се окичи с два медала в Малта – сребро на 200 м бътерфлай и бронз на 200 м съчетано.

Сега в Лимасол треньор и водач на групата е наставникът на варненката Антон Гиляревский.

В 24-ото издание на турнира участват 15 държави – Албания, Алжир, Андора, Босна и Херцеговина, Белгия, България, БЮР Македония, Египет, Кипър, Израел, Испания, Италия, Мароко, Сърбия и Франция.

Резултати ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар