Миладинов трети в плувния свят

 

Йосиф Миладинов е трети в света, записвайки един от най-значимите успехи за българското плуване на първенството за юноши в унгарската столица Будапеща.

 

16-годишният пловдивски талант, трениращ в Швейцария, го направи на 50 м бътерфлай с поредния си национален рекорд, финиширайки за 23,48 сек.

Миладинов остана на 11 стотни от златото, спечелено от италианеца Томас Чекон, триумфирал с 23,37 сек.

Беше с най-бърза стартова реакция – 0,61 сек.

Втори е световният шампион на 100 м бътерфлай от Русия Андрей Минаков – 23,39 сек.

За историята

Това е втори бронз от световно първенство по плуване за юноши и девойки, след този на Антъни Иванов на 200 м бътерфлай в Инданаполис през 2017 г.

 

Също и за мъжкото ни.

Самият Миладинов, трениран от швейцарския спец Жерар Мьорланд, направи четвъртия си национален рекорд на шампионата в Будапеща, три на 50 м бътерфлай.

Българското плуване записа най-славната си страница в историята на юношеските световни първенства – общо три финала, бронзов медал, четвърто място на Миладинов на стотака бътерфлай (и то с олимпийска квота) и седмото на Йордан Янчев на 400 м св. стил.

Резултати от финала на 50 м бътерфлай юноши ТУК

Всички резултати ТУК 

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар