Минковски доволен от тестовете на плувните национали

 

Генералният мениджър на националните отбори по плуване Кристиян Минковски е доволен от функционалните тестове на състезателите, състояли се на базата на „Диана“ в столицата.

Разширената група от 32-ама е обхванала диапазона от младша възраст до мъже и жени.

Най-малките от тестваните плувци от цялата страна са били на 14-години.

Най-големият е бил Лъчезар Шумков – на 27 г.

„Доволен съм от здравословното състояние на състезателите, както и на функционалното на по-голямата част. Има значително подобрение в показателите от миналогодишните тестове, което показва, че вървим в правилна посока да надграждаме. Подготовката върви по план. Навлизаме в края на първия цикъл, чийто пик ще са държавните първенства, турнирите „Мултинейшън“ през април. Вторият цикъл е насочен към световното първенство за мъже и жени в Корея, както планетарните и европейски в долните възрасти.  Третият ще е през есента и зимата, когато ще се състои континенталното първенство на малък басейн в Глазгоу“, коментира пред BGswim.com Кристиян Минковски.

Той и Ботко Трендафилов  (на снимката вдясно) ще ръководят олимпийската подготовка на водещите ни плувци.

Ще го правят в координация с отговорниците по олимпийските центрове в страната – в София, Бургас, Варна, Пловдив и Сандански.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар