Мис BGswim пази гребците на световното в Пловдив

 

Мис BGswim Никол Кошеджийска ще бди за сигурността на състезателите на световното първенство по академично гребане за мъже и жени в Пловдив в качеството си на воден спасител.

Събитието ще се състои от 9 до 16 септември и ще е едно от трите големи първенства на планетата в България през този месец заедно с това по художествена гимнастика и волейбол.

 

Многократната държавна шампионка по плуване Никол Кошеджийска има солиден стаж като воден спасител на състезания по гребане.

Чаровната пловдивчанка лекува дълго време травма на рамото и в крайна сметка обяви в навечерието на шампионата, че е окачила банските на пирона.

Остава в плуването като треньор към НСК Олимп (София).

„На световното първенство по гребане работата ни ще се състои в това да обикаляме по трасето и да наблюдаваме как се движат лодките. Дали следим за евентуални проблеми. Обръщаме повишено внимание върху спортистите с увреждания, които за първа година ще имат дисциплини в Пловдив“, сподели Кошеджийска.

 

Сред плувците като воден спасител на канала ще бъде и Стефан Георгиев-младши – син на първия ни финалист на европейско първенство – Стефан Георгиев.

„От 2014 година всяко лято участвам в спасителния екип за европейските и световните първенства по кану-каяк и академично гребане.

Снимките са от фотосесия за списание „СПРИНТ“, осъществени със съдействието на НСК Олимп (София) и неговия президент Емил Милков

 


–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар