Над 200 деца на спортния празник на СПРИНТ и Viasport.bg на 1 юни

Третият детски спортен празник на СПРИНТ и Viasport.bg – част от Ес Медиа, се очаква да събере над 200 деца и общо над 1000 столичани по алеите на Борисовата градина в София на 1 юни 2019 г.

Под мотото „Парк на децата, свободата да спортуват“ единственото спортно списание в България и единственият сайт за детско-юношески спорт, съвместно с фондация „София – Европейска столица на спорта“ канят децата и родителите им на феста.

Основната част от състезанията и демонстрациите ще са около детската площадка „Слончето“ и към Езерото с лилиите, както и на паркинга пред стадион „Българска армия“ между 10:00 и 14:00 ч. в събота.

Четирите основни спорта, в които ще има състезания, са баскетбол, волейбол, лека атлетика и спортно ориентиране. Демонстративните дисциплини, които ще бъдат показани пред присъстващите деца и родители, са фехтовка, кикбокс, спортна гимнастика и новият спорт Fit Kid.

Гвоздеят на празника ще е баскетболният конкурс „Точен мерник“ за наградите на LC Waikiki. Участниците в надпреварата за далечна стрелба в коша ще получат фланелки, ще има призове за първите трима – ваучери от LC Waikiki.

За всички спортуващи деца са осигурени плодови млека от Danone, кроасани от Chipita, сокове от Pepsi, кафе и мляко с какао от Nestlé , вода „Бачково“, бонбони „Алпи“ и подаръци от фондация „София – Европейска столица на спорта“. Очаквайте и много приятни изненади от организаторите.

Паралелно с демонстративните спортове гостите на празника и техните деца ще могат да получат информация и специализирани консултации относно показаните дисциплини от треньори и специалисти.

Освен масовото спортуване и запознаването с нови спортни дисциплини, празникът има за цел да изгради спортна култура у децата и отговорност у тях към парковата среда като място за отдих и развлечение.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.