Най-добрия ни скачач втори в Швейцария

 


Отлично е началото на годината за българските скокове във вода благодарение на Александър Костов.

Сребърният медал от Откритото първенство на Швейцария на 3 метра трамплин стана факт в драматичния финал на дисциплината.

Подготвящият се във Виена състезател на СКСВ ЦСКА накара публиката нееднократно да го аплодира в двубоя му с фаворита Гийом Дютоа, седми от последното европейско първенство и полуфиналист от световното в Будапеща през 2017 г.

Всичко се реши в последните два рунда и с постигнатите 353 точки, Алекс трябваше да се примири с второто място, но загатна за амбициите си в коронната си дисциплина.

В състезанието на 1 м Алекс завърши четвърти с 308 точки, на 3 точки от второто място.


Победител отново стана представителят на домакините Гийом Дютоа.

Постигнатите резултати са над определените от БФПС за участие на европейкото първенство в Киев в началото на август.

Най-добрият български състезател по скокове във вода за 2018 планира да участва на Откритото първенство на Германия в средата на февруари, а през април и май на състезанията в Амстердам и Берген, където трябва да защитава отличните си класирания от миналата година.

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар