Най-необходимото в детския сак за летен лагер

Може би ви се иска да напъхате половината къща в багажа на детето за летния лагер или зеленото училище, защото ви се струва, че ще му трябва и това, и онова, и трето, и пето, обаче съветът на обиграни родители е да премислите няколко пъти.

 

Най-необходимите и най-любимите неща – това е принципът за подбор на вещите, с които да напълните раницата и сака му. Като имате предвид, че ще се налага то да си ги носи самичко, все пак не изсипвайте в куфара целия му гардероб или кашона с играчки.

 

За да подберете всичко важно, имайте предвид не само къде ще бъде лагерът – на море, планина, в населено място, но и неговата продължителност. Ако е само една седмица, не слагайте три дълги панталона и 10 тениски. Преценете оптималното количество вещи за съответния период.

 

Съдържанието на детския багаж варира и в зависимост от възрастта – 5-7-годишните имат нужда от нещата, които обичат, по-големите – от по-практични предмети. Но и в двата случая това, които си носят от вкъщи, им дава сигурност на непознатото място

 

Валидно и за малките, и за големите, е че са разсеяни и нищо чудно да откриете чорапи и блузки, които изобщо не са докоснати, или пък да не откриете джапанка или друго нещо, което със сигурност сте сложили, но е изгубено.

 

Разсеяността грози всички ни, затова съставете си списък, за да не забравите нещо важно, да речем топли обувки, паста за зъби, лосион против комари, зеленото мече…

Напишете го прегледно, в няколко графи:

 

дрехи, обувки, хигиена и козметика, забавления, документи, лекарства


 Лекарствата е добре да бъдат в компактен пакет, който да бъде у учителката или у човека, който ще обгрижва децата. Ако давате нещо специфично на вашето, например препарат против алергия или против повръщане, задължително кажете на придружаващия възрастен за това.

 

Документите подгответе отрано, особено ако лагерът е в чужбина – тогава ви трябва нотариално заверено съгласие на родител за преминаване на границата, или пък изискваната медицинска застраховка.

 

Електрониката – телефон, таблет и други ценни и важни неща, както и парите, които сте определили да му дадете, е хубаво да бъдат в отделна чанта, която се затваря добре, а не в общия сак, който остава без надзор, докато детето е на плажа.

 

А може би ви е нужен списък и с нещата, които да НЕ слагате?


– сокове, мюсли, изобщо всякакви неща за хранене, които могат да се разлеят, разсипят и да омажат всичко

 

– остри и режещи предмети, дори това да е ножичка от детския комплект за шиене

 

– запалими предмети, спрей за самозащита

 

– лекарства без рецепта

 

Всички те по принцип са забранени за внасяне в детските лагери, същото важи и за хазартни игри, и за алкохол. Но и ние да ви напомним.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар