Напусна ни Дръндара

 

Пловдивското и българското плуване понесоха тежка и невъзвратима загуба, след като днес (6 ноември) почина един от великаните на треньорския занаят Димитър Дръндаров-Дръндара.

Напусна ни на 81 години, навръх рождения си ден.

Димитър Дръндаров е подготвил над 40 майстори на спорта. Между тях титани като братя Петър и Валентин Кочанови, Нина Рангелова, Валентин Серафимов, Иво Коларов. Все доказани кроулисти.

В професионален план се родее с плувни великани като Алекси Алексиев (Папата), Антон Митров (бате Тони) и Стефан Попов (Замората).

 

Научава се да плува на река Марица. Учител е брат му. Първо се запалва по спортната гимнастика, но след като изкарва плувен курс на Черно море, разбира, че неговият спорт се казва плуване.

Става треньор през 1973 г., когато в спортното училище в Пловдив е открита спортна паралелка на плувците. Работи в училището до 1994 г.

 

После съдбата го изпраща в Турция и Гърция, където също постига знаменателни успехи.

 

Един от най-обичаните треньори по плуване. С благ характер, работар, естествен и прям.

 

Дръндаров на 80-ия рожден ден на Нено Джински, в компанията на плувци от пловдивската школа

След свършека на кариерата си е отрупан с добри думи и подаръци от сърце. Колцина са удостоени с тази чест.

 

С Димитър Дръндаров си отиде една епоха в българското спортно плуване. Той безспорно бе част от самата история и тя няма да го забрави.

 

BGswim.com и съмишлениците от Асоциацията на българските плувци тъжат с родствениците, близките и приятелите на Димитър Дръндаров и изказват дълбоките си съболезнования.

 

Бог да го прости!  

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар